Passion för grillad mat

Vi vill att grillad mat ska smaka gott, samtidigt som den inte påverkar vår miljö negativt. 

I våra ögon finns det inget godare än grillad mat, men ju mer vi utvecklas i samhället, desto mer märker vi att maten som vi konsumerar inte har en alltför bra påverkan på miljön. 

Vi vill att grillad mat ska njutas av och genom att tänka på miljön, kan vi äta maten samtidigt som vi vårt samvete inte tar stryk.

Vi skapade den här bloggen för att informera människor om den påverkan vår matkonsumtion har på miljön, samtidigt som vi fortfarande vill att maten ska njutas av. 

Det finns massvis av smarta sätt vi kan sänka både matproduktionen och tillverka mat som har en bättre påverkan på naturen. Vi tänkte samla all information på samma plats och det är just därför vi skapade den här bloggen. 

Ju mer information som sprids, desto fler personer kommer få upp ögonen att grilla mat som fortfarande smakar gott, men som är bra för vår framtid.

 

Frågor? Då kan du kontakta oss här

6 enkla tips för att grilla miljösmart

Skippa tändvätskan #1

Tändvätska bildar koldioxid som påverkar vår miljö negativt. Tändkuber, eltändare eller tändpapper är ett bättre val.

Mijövänlig grillkol #2

Välj grillkol eller briketter som är märkta med ”Bra miljöval”. Dessa innehåller inga giftiga kemikalier eller tillsatser.

Kolgrill istället för gasol #3

Gasol släpper ud koldioxid, vilket inte är bra för vår miljö. Kolgrillar är därför ett mer miljösmart alternativ.

Strunta i engångsgrillen #4

Engångsgrillen är en miljöbov, där tillverkning av aluminiumformen tar enorm stryk på vår natur.

Skippa köttet då och då #5

Köttproduktion orkar enorma utsläpp av växthusgaser. Grilla grönsaker eller välj ekologiskt kött så ofta du kan.

Glöm inte sophantera #6

Har du använt aluminiumfolie när du grillar, se till att slänga avfallet i återvinningen för metall.